De Recyclers

De Recyclers zijn personen die samen huishoudelijke apparaten (alles waar een stekker aan zit) uit elkaar halen, zodat de onderdelen gerecycled kunnen worden. En dat natuurlijk met een hoop plezier!

In het Aquinohuis is sinds een jaar een nieuwe activiteit opgestart. Voorheen droeg deze activiteit de naam van “Mannen van Metaal”. Nu is dit omgedoopt naar “De Recyclers”. Een aantal mannen en ook vrouwen demonteren meerdere ochtenden in de week (iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend) kapotte of oude spullen, waar een stekker aan zit, zoals huishoudelijke apparaten. Alles wordt volledig uit elkaar gehaald en alle onderdelen (kunststof, ijzer, koper e.d.) worden gescheiden verzameld. Vervolgens worden deze gescheiden, in bakken, aangeleverd zodat deze weer gerecycled kunnen worden.
Dit alles doen we onder het genot van een kopje koffie (met koek) en met veel plezier.

Iedereen uit de gemeente Bergeijk kan nu zelf ook in het Aquinohuis kleine elektrische apparaten (Koffiezetapparaten, strijkijzer, video- en cd-apparatuur, audioapparatuur, stofzuigers, e.d.) die stuk zijn aanleveren ten behoeve van deze activiteit.
Er is nog plaats voor liefhebbers die graag willen knutselen. Je hoeft er niet technisch voor te zijn. Als je graag mee wilt doen sluit je dan aan en kom op een dinsdag-, woensdag- of donderdagmorgen bij ons langs.