Samen aan tafel

Welkom bij Samen aan Tafel

Of je door de voordeur of door de achterdeur binnenkomt in het Aquinohuis, tegen etenstijd komen de heerlijke geuren je tegemoet uit de keuken van restaurant Samen aan Tafel. Elke werkdag wordt er tegen een kleine vergoeding een verantwoorde maar vooral lekkere 3-gangenmaaltijd geserveerd. Voor de maaltijden wordt er veel gebruik gemaakt van verse ingrediënten uit de moestuin.

     

 

 

 

Het ‘Aan Tafel’ project is een initiatief van Lunet zorg, een organisatie voor mensen met een beperking. Een van de speerpunten van Lunet zorg is dat mensen met een beperking niet naast maar ín de samenleving kunnen en horen te staan. Het ontmoeten van de samenleving gebeurt het makkelijkst aan tafel, waar je voorbij elkaars beperkingen kunt kijken en waar iedereen gelijk is. Dat zijn in het geval van Samen aan Tafel in het Aquinohuis niet alleen mooie woorden. Wat Samen aan Tafel zo bijzonder maakt zijn de volkomen ongedwongen sfeer en de bereidheid van iedereen, zowel gasten, vrijwilligers als gastvrouwen, om elkaar een handje te helpen.

Kerst bij Samen aan Tafel

Samen aan Tafel in het Aquinohuis maakt gebruik van de groenten en kruiden die Wim en Jan in de moestuin naast het Aquinohuis verbouwen. Zo hebben we al heel wat boontjes gedopt, de tuinboontjes zelfs dubbel gedopt, tomaten en courgettes gehakt en gesneden. Verser of lekkerder van het land bestaat niet.
Natuurlijk houden we bij Samen aan Tafel zo veel mogelijk rekening met de wensen en eventuele allergieën van onze gasten.

Samen aan Tafel in het Aquinohuis is een bijzonder project maar bovenal een bijzonder leuke plek om lekker te eten in goed gezelschap. Mocht u zin hebben om eens mee te eten of mee te koken, dan kunt u zich aanmelden via het Aquinohuis.