Zelfhulp Bergeijk
Herstellen doe je zelf, maar dat hoeft niet alleen.
Loop jij tegen een probleem aan of is er iets dat je veel bezig houdt?
Iets dat je wilt veranderen of zelfs verbeteren?
Zou je daar graag eens met anderen over willen praten?
Met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, of nog meemaken?
Dan kun je terecht bij Zelfhulp Bergeijk.
Het kan soms zo waardevol zijn om ervaringen te delen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Iemand die meteen begrijpt waar jij het over hebt omdat die in dezelfde situatie heeft gezeten, uit ervaring kan vertellen wat hem of haar goed heeft geholpen en dat voor jou misschien wel hele nieuwe mogelijkheden oplevert.
Je kunt dit via mail, WhatsApp, telefonisch of in een gesprek bij een kopje koffie.
Maar je kunt ook met ‘deelgenoten’ praten in een groep, over hetzelfde onderwerp.
Dan hoor je veel meer verschillende ervaringen waar jij uit kunt kiezen wat het meest bij jou past. Het is op een positieve manier samen werken aan jouw onderwerp. En wees gerust, er wordt veel meer gelachen dan geklaagd!

Hieronder vind je meer informatie per zelfhulpgroep
Bipolaire stoornis (Manisch depressieve stoornis)
Denk bij deze groep aan mensen die last hebben van stemmingswisselingen. Hierdoor kunnen mensen soms de grip op hun leven kwijt zijn, maar dankzij de toverwoorden herkenning, erkenning en begrip houden we elkaar stabiel.
Ons motto hier is ook delen = helen.
Open groep

Hier kunnen mensen bij elkaar komen met verschillende soorten problematiek. Je hoeft niet altijd hetzelfde probleem te hebben om met een ander erover te kunnen praten. Je kunt misschien iets heel anders hebben meegemaakt maar toch tegen dezelfde dingen aanlopen. Soms kan het ook zijn dat in de open groep meerdere mensen bij elkaar komen met dezelfde problematiek en dat er dan een nieuwe zelfhulpgroep ontstaat.
Moedige moeders

Wij zijn een zelfhulpgroep van ouders die maandelijks bij elkaar komen om de strijd aan te gaan met overmatig drugs- en alcoholgebruik onder jongeren.
Tegen wil en dank zijn we ook ervaringsdeskundigen geworden.
Elke laatste dinsdag van de maand organiseren we bijeenkomsten en willen we andere ouders helpen, begeleiden en sturen die leven met een verslaafd kind! We hebben goede contacten met diverse hulpverleningsorganisaties die regelmatig aansluiten bij een van onze bijeenkomsten.
(V)echtscheidingsgroep
Een scheiding kan al een heftige ervaring op zich zijn. Wanneer er kinderen in het spel zijn kan het de scheiding extra moeilijk maken. Veel scheidingen resulteren in vechtscheidingen, juist dan is het fijn om met elkaar in gesprek te gaan.
Partners van mensen met Dementie of Alzheimerproblematiek
Deze kersverse groep is bedoeld voor familieleden of partners die graag praten over de problematiek rond hun dementerende partner of familielid.
Tinnitus/oorsuizen groep
Deze groep is voor mensen met oorsuizen of een piep in het oor.
Partnergroep (in oprichting)
Deze groep is bedoeld voor partners die samenleven met iemand uit een van bovengenoemde groepen. Zij praten met elkaar over dingen waar ze tegenaan lopen. Vaak zijn ‘partners van’ op zoek naar een passende manier om met de problemen van hun partner om te gaan. Door ervaringen te delen kan het zijn om tot nieuwe inzichten te komen.
NAH (in oprichting)
In deze groep praten mensen met elkaar over de gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel, bijvoorbeeld na een beroerte of een ongeluk.
Training ‘Opzet en begeleiden van zelfhulpgroepen’

Deze training is bedoeld voor alle mensen die iets met hun persoonlijke ervaring willen doen. In deze training leer je onder anderen hoe je een groep kunt opstarten, het begeleiden van een groep en de communicatie binnen een groep. Heb je interesse om een zelfhulpgroep te starten, neem dan contact met ons op voor meer informatie.