Bibliotheek de Kempen

Taalcafé & Taaltuin

Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken. Bibliotheek De Kempen organiseert in samenwerking met VluchtelingenWerk Zuid-Nederland, locatie Bergeijk en GOW Welzijnswerk elke woensdag het Taalcafé in het Aquinohuis in Bergeijk.

Nederlands is een moeilijke taal. Ook voor mensen die het Nederlands (deels) onder de knie hebben, is het belangrijk om te blijven oefenen. Alleen op die manier kun je de taal op een goede manier leren én blijven gebruiken.

In het Taalcafé oefenen deelnemers op hun eigen niveau met de Nederlandse taal. Er komen alledaagse onderwerpen aan bod, zoals werk, boodschappen doen, hobby’s en gezondheid. Het Taalcafé is geen cursus. De gesprekken vinden plaats in een prettige, informele sfeer.

De Taaltuin is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met behulp van spelletjes, knutsel- en voorleesactiviteiten wordt spelenderwijs de Nederlandse taal geleerd.

Het Taalcafé en de Taaltuin wordt bemand door vrijwilligers. Zij zorgen voor de ontvangst, voeren gesprekken met de bezoekers en helpen, bijvoorbeeld met taalspelletjes.

Meedoen?

U bent van harte welkom!
Elke woensdagmiddag van 14.00-15.30 uur.

Aanmelden is wenselijk, maar gewoon binnenlopen mag ook.
Wilt u als vrijwilliger de Taalcafés ondersteunen? Neem dan ook graag even contact op.

Klik&Tik

Informatie opzoeken, iets kopen of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker via internet. Een groot aantal mensen is hier nog niet bekend mee en wil graag meer weten. Voor hen is de gratis Klik & Tik-training, in het DigiTaalhuis in Bergeijk. Deze training wordt verzorgd door Bibliotheek De Kempen.

Typen, mailen en zoeken op internet

De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten in het DigiTaalhuis in Bergeijk. U leert typen, e-mailen en gaat het internet op. U leert online te zoeken, websites bekijken en u leert online formulieren downloaden en invullen. Dit doet u allemaal in uw eigen tempo en dit wordt begeleid door vakkundige en geduldige trainers. U mag uw eigen tablet of laptop meebrengen. Er zijn ook lescomputers aanwezig.

Gratis deelname aan de Klik & Tik- training

In kleine groepjes, van maximaal zes deelnemers, wordt er zes weken gewerkt op de computer. De trainingen worden iedere woensdagmiddag gegeven van 14.30 tot 16.00 uur in het DigiTaalhuis in Bergeijk. Het DigiTaalhuis is gevestigd in het Aquinohuis, aan de Dr. Rauppstraat 52 in Bergeijk. Deelname is gratis.