Digitaalhuis

Bibliotheek De Kempen, de Kempengemeenten, Stichting Lezen & Schrijven, het GOW welzijnswerk en het Stercollege bundelen hun krachten om de geletterdheid, gecijferdheid en digitale vaardigheid van volwassen inwoners te versterken. Zij stelden samen een convenant op waarbij het versterken van de basisvaardigheden van de inwoners in de Kempengemeenten centraal staat.

Beter leren lezen en schrijven?

Misschien wil je zelf beter leren lezen of schrijven. Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken. Loop dan binnen bij het DigiTaalhuis in het Aquinohuis in Bergeijk. In het DigiTaalhuis helpen deskundige medewerkers mensen op weg bij het gebruiken van de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld bij lezen, schrijven of informatie vinden.

Digitale hulp

Maar ook als je handiger wilt worden in het gebruik van de computer en internet, of wilt weten hoe je omgaat met een tablet, ben je welkom in het DigiTaalhuis. Er zijn speciale spreekuren, waarbij iedereen die hulp wil op digitaal gebied of beter wil worden in het gebruik van de Nederlandse taal, welkom is.

Hulp zonder afspraak op maandagavond en woensdagmiddag

Iedere maandagavond van 19:30 tot 20:30 uur en iedere woensdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur is er een spreekuur in het DigiTaalhuis in Bergeijk. Een deskundige medewerker van het DigiTaalhuis helpt tijdens deze spreekuren met het zoeken naar de juiste leerweg. Diverse vrijwilligers zijn daarnaast aanwezig die graag helpen bij het beter worden in lezen, schrijven, rekenen en omgaan met computer, tablet en internet.